Deel dit artikel
-

Privatisering Automotive Campus Helmond stap dichterbij

De provincie Brabant en de gemeente Helmond zetten een belangrijke stap richting de privatisering van de Automotive Campus, waar  onderzoek naar geavanceerde autotechniek wordt verricht. Samen met de derde eigenaar van de campus, Bouwbedrijf Van de Ven B.V. en nieuwe partner Ramphastos Real Estate Investments.

De betrokken partijen tekenen een intentieovereenkomst als eerste stap richting de overdracht. Daarvoor moeten nog een aantal zaken verder uitgewerkt worden onder meer over de samenwerking, toekomstvisie, de afspraken rond de verkoop van de gronden en financieringen.

Het bedrijvenpark aan de Europaweg, dat ooit van Volvo was, is van de gemeente Helmond, de provincie Noord-Brabant, Hurks Vastgoedontwikkeling en Bouwbedrijf Van de Ven.

Naast TNO, Tass en Altran vestigden Lightyear (auto’s op zonne-energie), Fontys, Summa College en recent Delta Electronics (krachtstroom oplossingen) zich op het terrein.

De Automotive Campus is van groot belang voor de gemeente Helmond, de regio en de provincie. Een florerende campus versterkt de positie van de Brainport-regio en zet de regio krachtig op de kaart bij ruimtelijke, economische en mobiliteitsontwikkelingen. De campus heeft in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

De overheid heeft de afgelopen jaren samen met Bouwbedrijf van de Ven al volop geïnvesteerd in de opbouw van de Automotive Campus. De provincie en gemeente Helmond zijn van mening dat door verkoop aan een private partij de campus zich verder en vooral sneller en beter kan ontwikkelen. Verkoop aan Bouwbedrijf Van de Ven en Ramphastos Real Estate Investments, de partij achter onder andere de High Tech Campus in Eindhoven, biedt voor de campus een solide toekomst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond