Deel dit artikel
-

Proef met mobiel snacken bij FEBO

Snackketen FEBO en de Rabobank starten maandag een proef waarbij de kroket of frikandel betaald kan worden met de mobiele telefoon. Het FEBO filiaal in de Leidsestraat in Amsterdam is als eerste aan de beurt.

Rabo Mobiel-directeur Eric Huijgen wilde dinsdag tijdens het Telecom Time-congres in Utrecht nog niet vooruitlopen op het experiment, behalve dat de Rabo hiervoor de NFC-technologie (Near Field Communication) zal inzetten. Mobieltjes met die chip kunnen informatie ontvangen door ze bij een contactpunt te houden.

De proef met de Rabobank gaat naar verluidt zes maanden duren. Naast FEBO zou op termijn ook prepaidkaarten willen introduceren waarmee klanten snacks kunnen afrekenen.

De NFC-technologie al enige tijd getest in de C1000-supermarkt in Molenaarsgraaf. Ook daar is de Rabobank bij betrokken. Net als bij een proef met het betalen van Coca Cola uit een frisdrankenautomaat.

"Maar weinig telecommaatschappijen zijn hier in Europa mee bezig," vertelde Huijgen in Utrecht. "Ik ben net in Japan geweest en daar heeft elke telefoon zo’n soort chip. Je loopt naar een poster en krijgt automatisch de gewenste informatie toegestuurd. Of je kunt een kopje koffie bij Starbucks mobiel afrekenen."

Rabo Mobiel hoopt in deze situatie verandering te brengen door het betaalsystem MiniTix, dat al gebruikt wordt voor het internet, volgend jaar op de mobiele telefoon te introduceren. De abonnee van Rabo Mobiel kan dan 100 euro op zijn mobiel zetten en draadloos kleine bedragen overmaken.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerben Mak

Prima ontwikkeling – zo zullen we in 2008 naar verwachting vele nieuwe proeven en pilots zien. En dan niet alleen mbt mobiel betalen, maar ook "echte" toegevoegde waarde diensten, waarvoor mobiel betalen de lang gemiste enabler is. Gelukkig zien we nu ook de eerste marketeers geinspireerd raken en creatieve nieuwe toepassingen gaan bedenken. Belangrijk is natuurlijk dat in al die proeven en tests de consument centraal staat: waar hecht hij/zij nu echt waarde aan?Luister ook naar BNR gisteravond: http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?datum=13/12/2007&tijd=20:03:30&lengte=28

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond