Deel dit artikel
-

Prosus koopt Q&A-platform Stack Overflow

De Nederlandse investeerder Prosus koopt voor 1,8 miljard dollar het internationale Q&A-platform Stack Overflow.

Prosus krijgt alle aandelen in handen en gaat het team van zijn nieuwe portfoliobedrijf helpen om de dienst wereldwijd op te schalen. Daarnaast gaat het zakelijke product Teams meer aandacht krijgen. De investeerder heeft een sterke oriëntatie op eindgebruikers en laat zijn bedrijven daarvan profiteren.

Stack Overflow is een van ’s werelds vijftig grootste websites. Maandelijks komen er honderd miljoen particuliere en zakelijke gebruikers om computertechnische vragen op te lossen. De site biedt onderdak aan 52 miljoen vragen en antwoorden. Tot de klantenkring behoren zeker 1.500 bedrijven.

De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond. Prosus is een investeerder met een lange tijdhorizon.

Stack Overflow haalde in eerdere financieringsrondes 153 miljoen dollar op. In juli 2020 trok het nog 85 miljoen dollar aan via GIC, Silver Lake Waterman, Andreessen Horowitz, Index Ventures, Spark Capital en Union Square Ventures.

Prosus is gevestigd in Amsterdam en is een dochterbedrijf van Naspers uit Zuid-Afrika. Andere portfoliobedrijven van het Nederlandse bedrijf in de edtechsferen zijn: Brainly, Byju’s, Code Academy, Eruditus, Skillsoft, Sololearn en Udemy.

Foto door Nubelson Fernandes op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond