Deel dit artikel
-

Tencent, Prosus, Endeit steken 67 miljoen euro in BUX

Een groep grote internationale investeerders steekt tachtig miljoen dollar (67 miljoen euro) in de Nederlandse beleggingsapp BUX. Het bedrijf maakt bekend dat CEO Nick Bortot operationeel terugtreedt en de leiding overdraagt aan zijn COO Yorick Naeff.

De nieuwe investeringsronde brengt het totaal aan extern opgehaald geld op 115 miljoen dollar. De huidige ronde wordt geleid door Prosus Ventures en Tencent en wordt ondersteund door ABN Amro Ventures, Citius, Optiver en Endeit Capital. Investeerders uit eerdere ronden doen ook mee. Onder hen: HV Capital en Velocity Capital Fintech Ventures.

BUX is in 2014 opgericht als zogeheten mobiele neo-broker, een app om aandelen te verhandelen die tegen de gevestigde orde schopt. Dat manifesteert zich behalve in de mobile first-benadering ook in de afwezigheid van te betalen commissies voor transacties. Daarnaast speelt het bedrijf in op de groeiende interesse in cryptomunten met zijn aparte app BUX-C. Die kreeg enkele dagen geleden een registratie bij De Nederlandse Bank.

Het bedrijf uit Amsterdam heeft vijfhonderdduizend gebruikers in Nederland, België, Duitsland, Frankfrijk en Oostenrijk. Het nieuwe geld wordt gebruikt om uit te breiden naar andere markten.

In de afgelopen drie maanden is het beheerd vermogen onder BUX Zero verdubbeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond