Deel dit artikel
-

QAS lanceert online spellingcontrole voor adressen

Adressenbeheerder QAS lanceert volgende week een toepassing waarmee sites incomplete of onjuist ingevoerde adressen kunnen corrigeren. QAS maakt gebruik van een database van 226 miljoen adressen. Adressenbestanden zullen er minder door vervuilen, maar het wordt lastiger om online fictieve adressen te gebruiken.

Al meerdere sites maken gebruik van een 'correctie-mogelijkheid'. Wie bijvoorbeeld op de site van de NS als vertrekpunt Amsterdam intypt krijgt een nieuwe pagina met het verzoek een gedetailleerder keuze te maken. Op deze manier werken ook de online adressen bestanden van QAS, dat overigens niet de enige partij is die een dergelijke toepassing levert. QAS claimt dat het actief is in meer landen.

Volgende week wordt QuickAddress Pro for the Web geïntroduceerd tijdens het Direct Marketing Congres in Maastricht. Het product komt dan beschikbaar voor de Nederlandse markt. Uiteindelijk zullen er begin 2002 vijftien landen zijn waar QAS het product kan aanbieden.

Het systeem werkt vergelijkbaar met dat van bijvoorbeeld de NS of van een online reisbureau, dat bij bestemmingen ook vaak meerdere keuzemogelijkheden voor luchthavens biedt. De internetter die een letter uit de straatnaam vergeet, of geen postcode heeft ingevuld wordt automatisch aangevuld vanuit de database. QAS maakt hierbij, evenals andere partijen, gebruik van de bestanden van PTT Post, Deutsche Post en diverse andere posterijen. Andere partijen die helpen bij het schonen van de adressen-database maken ook gebruik van de bestanden van de posterijen.

Het klinkt imponerend 226 miljoen adressen, maar kopen mensen niet juist bij een site in eigen land, zoals uit vele onderzoeken blijkt? "Dat klopt," zegt een woordvoerder van QAS, "daarom bieden we het product ook aan met een keuze uit land of verschillende landen."

Veel internetters gebruiken fictieve adressen, wat gebeurt daarmee? De woordvoerder van QAS zegt: "Wie invult Donald Duck in Donald Duckstad wordt er meteen uitgehaald. Maar wie het adres van de buurman invult wordt wel toegelaten, dergelijk misbruik kunnen we niet tegengaan." De bedoeling van een dergelijke toepassing is dat websites niet met vervuilde adressenbestanden komen te zitten. Het aantal foute leveringen zal erdoor beperken, betoogt QAS. Het bedrijf werkt sinds 1990 op het gebied van adressenbeheer en heeft kantoren in Londen, Edinburgh en Manchester.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond