Deel dit artikel
-

Quip: de eerste ‘echte’ mobiele tekstverwerker

Dertig jaar nadat de eerste tekstverwerker verscheen, introduceert de voormalige Facebook CTO Bret Taylor een mobiele variant, Quip. Geoptimaliseerd voor tablets en smartphones.

Bret Taylor verliet Facebook in juni 2012 om samen met Kevin Gibbs, de geestelijk vader van Google Apps, Quip te beginnen. Hij wist vijftien miljoen dollar op te halen voor zijn team dat uit twaalf personen bestaat. Een jaar later is er een (voorlopige) iOS-app, met een Androidversie aan de horizon.

Volgens Taylor is geen enkele tekstverwerker ideaal voor mobiel gebruik en lijken de meeste programma’s nog altijd verdacht veel op het programma MacWrite dat Apple in 1984 lanceerde.

Quip past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm, zodat je tekst niet telkens handmatig hoeft te vergroten. Met andere gebruikers kan makkelijk gezamenlijk aan een document worden gewerkt. Lijsjes zijn eenvoudig aan te passen. Documenten en opmerkingen daarover verschijnen in een chronolische inbox. Als iemand de tekst bewerkt, krijgt de ander automatisch bericht.

Quip is gratis voor persoonlijk gebruik, maar bedrijven moeten betalen: zelfs twaalf dollar per gebruiker per maand. In de gratis versie kun je Quip tot vijf personen gebruiken.

Deel dit bericht

2 Reacties

Alifar

Dit werd eens tijd!

Binkytoy

Geweldige app. Jammer dat het alleen werkt met Firefox en Chrome en niet met IE

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond