Deel dit artikel
-

Qweery vraagt faillissement aan

Technologiebedrijf Qweery uit Amsterdam heeft faillissement aangevraagd. Een geschil met een partner heeft ertoe geleid dat het bedrijf zijn klanten technisch niet meer kan bedienen.

Sinds 20 maart ligt een van de twee platformen van Qweery er helemaal uit. Daardoor kunnen de grote webwinkels die het bedrijf als klant heeft niet meer de slimme zoekdiensten op hun sites leveren waarmee Qweery hen voorzag.

De exacte oorzaak wil directeur Ramon Cohen de Lara nog niet noemen. “Ik heb het faillissement vorige week aangevraagd en er moet nog een curator worden aangesteld. Om die niet voor de voeten te lopen, kan ik geen details geven.”

De onmin met de partner stamt uit het najaar van 2013. Om dat niet te laten ontsporen richting zijn klanten heeft De Lara een kort geding aangespannen en gewonnen. De rechter verplichtte de partij om medewerking te verlenen, wat volgens De Lara niet adequaat gebeurde. Daarom besloot hij te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe technisch systeem. Een investeringspartij en een bank toonden zich bereid te helpen in de financiering en er werden nieuwe medewerkers aangetrokken.

Sinds een kleine twee weken kan Qweery zijn klanten niet meer goed bedienen. De Lara: “Ik moet concluderen dat er teveel schade is aangericht om het bedrijf nog te redden en moest deze een enorm moeilijke beslissing nemen.”

Qweery won in 2011 nog de Thuiswinkel Innovatie Award en werd in dat jaar ook benoemd tot Rising Star door Deloitte.

Foto: Thomas Leuthard (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

herman

ze hadden toch een hosting club uit Alkmaar als partner?

Erwin Boogert

Herman, ondanks herhaaldelijke pogingen om te achterhalen wie of wat voor soort partij hiervoor verantwoordelijk wordt gehouden, houdt Qweery dat nog in het ongewisse. Het lijkt me dat het wisselen van hoster vrij simpel is te doen, mocht dat het probleem zijn.

Kon de uitspraak van het kort ding in november niet 1-2-3 vinden in de archieven van Rechtspraak.nl.

C. Valli

Opmerkelijk dat alles gelijk offline is gehaald, zodat niemand ergens meer info kan achterhalen..

Koen

Erwin; dat lijkt Cyso (https://cyso.com/) te zijn, gezien de DNS records en het feit dat een traceroute naar Qweery.nl daar op lijkt te houden. Volgens telefonisch contact met Qweery (vorige week) betreft inderdaad hun hostingpartij hun partner, dus dat lijken zij te zijn.

Mike van Hoenselaar (@MikevHoenselaar)

Nu krijgt Cyso alle schijn tegen hun.
Maar dat komt omdat we niet beide kanten van de medaille kennen.
Wij zullen vooralsnog als het zo blijft geen zaken doen met ze, dat krijg ik niet verkocht naar mijn eigen klanten toe.
Mijn eerste reactie was ook dat een serverpark verhuizen ook peulenschil zou zijn, maar Ramon vertelde dat er toch meer aan de hand was. Wie het wil weten zou ik hem even bellen.

Hopelijk komt het verhaal van Cyso ook nog een keer boven tafel aangezien beide partijen (allebei inmiddels gesproken) daar geen uitspraak over wensen te doen.
Heel vervelend voor Ramon dit. Was echt een prachtservice.
Tweakwise en Sooqr zullen er niet heel rouwig om zijn.

Henk-Jan

Zonde dat dit zo plotseling kan gebeuren. Wij hebben gelukkig een goed alternatief gevonden: Search-IT van E-SS

Dennis Doubovski

Dit is toch apart, dat ze failliet gaan na 2-3 weken al. Als het goed is hebben ze een abonnementen al betaald gekregen van maand ervoor, dus wat kan het probleem zijn? Er moet iets meer aan de hand zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond