Deel dit artikel
-

Qwiki wint TechCrunch startup-afvalrace

Qwiki, een softwareprogramma waarmee content wordt gepresenteerd in filmformaat voor verschillende mobiele apparaten, heeft de tweede editie van TechCrunch Disrupt gewonnen. Tijdens het driedaagse congres streden 27 startups om de hoofdprijs van 50.000 dollar.

Qwiki smeedt tekst, video, audio en beeld samen in een interface, om op die manier een interactieve film te creëren van een onderwerp waar de gebruiker op zoekt.

De gebruiker krijgt op een visuele manier data gepresenteerd wanneer gezocht wordt in de database van Qwiki. Volgens TechCrunch is het een soort film van verschillende Wikipedia-pagina’s. Wanneer gezocht wordt op een onderwerp of persoon, wordt in een film de informatie over dat onderwerp weergegeven. De gebruiker kan doorklikken op gerelateerde onderwerpen of onderliggende onderwerpen. Qwiki kijkt naast naar Wikipedia, ook naar de sociale connecties wanneer op een persoon wordt gezocht, bijvoorbeeld het LinkedIn-profiel.

What is Qwiki? from Qwiki on Vimeo.

Het is de bedoeling dat Qwiki straks online is te gebruiken op het vaste web en in applicatie-vorm voor verschillende mobiele apparaten. Op dit moment is het bedrijf nog bezig het product te ontwikkelen, al is er al wel een prototype voor Qwiki op de iPad.

De database van Qwiki beslaat op dit moment miljoenen zoektermen. In de toekomst komt er een platform waar online uitgevers hun content kunnen wegzetten.

Eerder wist Qwiki al 1,5 miljoen dollar aan investeringsgeld op te halen.

Qwiki mag dan gewonnen hebben, er waren nog twee andere genomineerden die meedongen naar het prijzengeld: CloudFlare en Pinger. De vorige winnaar van TechCrunch Disrupt was Soluto.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond