Deel dit artikel
-

Rackspace stelt meer Europees cloudpersoneel aan

Managedhostingprovider Rackspace stelt een kleine tweehonderd nieuwe medewerkers aan in Noord-West Europa en opent in Duitsland een nieuw hoofdkantoor in München. De Amerikanen versnellen de investeringen in personeel om extra vraag naar cloudoplossingen te genereren en op te vangen.

In zekere zijn Amazon, Google en Microsoft ervoor verantwoordelijk dat Rackspace deze investering doet. De drie techgiganten investeerden afgelopen jaren vele tientallen miljarden in het optuigen en uitbouwen van clouddiensten. Dat is een zeer portfolio met een zeer breed spectrum specialistische IT-diensten geworden. Klanten van Rackspace vragen vergelijkbare diensten.

Rackspace is van oorsprong een bedrijf in managedhosting met eigen systemen maar ontwikkelde mee naar de multicloudomgeving. Klanten willen immers niet vastzitten in één cloud, maar diensten uit meerdere kunnen betrekken. Om die reden kochten de Amerikanen, eigendom van Apollo Global Management, vorig jaar multicloudspecialist Datapipe.

De Europese investeringen omvatten de aanstelling van honderd extra mensen in Duitsland en tot zeventig in Noord-Europa (waaronder Nederland). Dat gaat om verschillende functies zoals commerciële cloudexperts en cloudarchitecten. Er werkt in totaal 7.800 man bij Rackspace. Het heeft één regio (datacentrum) in Europa, in Londen.

Sinds dit voorjaar biedt Rackspace ook eigen kubernetes as a service.

Foto: David Staedtler (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond