Deel dit artikel
-

Radio 538 sluit cloudcontract met LeaseWeb

De Radio 538 Groep brengt brengt zijn volledige IT-infrastructuur en de CDN technologie voor live streamen van radiouitzendingen onder bij LeaseWeb voor drie jaar.

LeaseWeb Nederland levert aan 538 een hybride hostingoplossing, waarin zowel zogenoemde bare-metal dedicated servers als private cloud worden ingezet. De private cloud component is ontwikkeld op basis van CloudStack-technologie. Capaciteit kan naar wens worden uitgebreid of verschoven, zodat het platform dynamisch aangepast kan worden – bijvoorbeeld bij onverwachte stijgingen in bezoekersaantallen.

Het internationale CDN (Content Delivery Network) van LeaseWeb CDN wordt door 538 gebruikt om live streaming van radio- en tv-uitzendingen mogelijk te maken. De zenders van de 538 Groep genereren in Nederland in totaal tien tot vijftien gigabit aan bandbreedte. LeaseWeb’s CDN, met een capaciteit van meer dan vijfhonderd gigabit, is onder meer gebouwd voor live-streaming en broadcasting toepassingen, maar kan ook gebruikt worden voor high-performance file- en videodistributie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk

En wie is de grote verliezer, de huidige hosting provider. Welkom bezuinigingen, onmogelijk om zoon klap op te vangen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond