Deel dit artikel
-

Radiostation delft onderspit door podcasting

In Amerika gaat 16 mei 2005 een radio-station van start, KYOURadio Open Source Radio, dat geheel gevuld gaat worden met podcasts die door derden (lees: de luisteraar) worden aangeleverd. Saillant detail: hiervoor wordt een ouderwets radiostation opgeofferd.

Het AM-station 1550 KYCY, waarop vooral talk-radio werd bedreven, zal omgedoopt worden in KYOURadio.  Het station is eigendom van Infinity Broadcasting, dat in totaal ruim 180 radio-zenders in de Verenigde Staten bezit. Luisteraard worden opgeroepen zelf podcasts te uploaden; een team van KYOURadio beoordeelt vervolgens of ze voor uitzending in aanmerking komen. Is dat het geval, dan worden ze tegelijkertijd via de AM-band en via internet uitgezonden.

Opmerkelijk is dat KYOURadio het goed vindt dat er in de podcasts muziek van grote platenmaatschappijen wordt gebruikt. De license-fee (de vergoeding die voor het gebruik daarvan betaald moet worden) neemt het radio-station voor zijn rekening. En da's mooi, want het gaat hierbij vaak om behoorlijk pittige bedragen die voor individuele gebruikers niet echt op te hoesten zijn.

Infinity denkt verder na over een manier om advertenties in de podcasts op te kunnen nemen. Het systeem gaat waarschijnlijk werken met podcast metatags, waardoor de inhoud van een podcast gekoppeld kan worden aan een advertentie die bij het onderwerp aansluit. Daarnaast denkt het bedrijf ook nog na over de mogelijkheid om radiotijd te verkopen aan podcasters, zodat zij piepkleine onafhankelijke radio-zenders kunnen worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Martijn Wismeijer

Advertenties?  De hoogste tijd voor een podcast ad-blocker…. :-) 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond