Deel dit artikel
-

Ook ransomwaremakers ontdekken affiliate marketing

De makers achter van Petya en Mischa ransomware zijn een affiliateprogramma gestart om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

De distributeurs krijgen uitbetaald afhankelijk van de hoeveelheid bitcoins die zijn afgerekend. Als ze minder dan 5 bitcoins per week weten te vergaren, krijgen affiliates een kwart van de opbrengsten. Bij 125 bitcoins per week betalen de makers 85 procent uit. Wel rekent men een geringe registratievergoeding om ‘tijdverspillers en kiddies’ te ontmoedigen.

Eerder bood Chimera ransomware zijn slachtoffers de mogelijkheid om actief deel te nemen aan een verspreidingsprogramma.

De kans op besmetting neemt inmiddels steeds meer toe. Veertig procent van door Malwarebytes onderzochte bedrijven in Noord Amerika en Europa zijn het afgelopen jaar getroffen door gijzelvirussen.

Een derde van de bedrijven heeft flinke financiële schade geleden of moest zijn activiteiten zelfs staken. In veel gevallen moest er meer dan 1000 dollar aan losgeld worden betaald.

Malwarebytes constateert een enorme groei van zogenoemde exploit kits. Besmetting vindt vaak plaats via email. Vooral de gezondheidszorg loopt risico.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond