Deel dit artikel
-

RealTracker: nog dit jaar cash-flow positief

Het Amsterdamse statistiekenbedrijf RealTracker, samen met Nedstat de belangrijkse speler op de Nederlandse markt, is nog dit jaar cash-flow positief. Dat zegt managing director Arjan de Raaf. "De laatste zes maanden is de markt weer aan het groeien", meent De Raaf.

RealTracker verwacht binnen vijf maanden wereldwijd 300.000 tellers voor zakelijke sites te hebben verkocht. Daaraan wordt fors bijgedragen door een deal met een van de grootste hostingbedrijven van de VS, Homestead. De Raaf spreekt van "een flinke push in de Amerikaanse markt". Alle 250.000 zakelijke klanten van Homestead zijn daarmee standaard voorzien van een RealTracker-teller. Het bedrijf heeft daarnaast ruim een miljoen gratis tellers op particuliere sites staan.

Het business model van RealTracker draait om partnerschappen. Waar concurrent Nedstat direct contact met de eindgebruiker heeft, haalt Realtracker 90 procent van zijn inkomsten uit partnerschappen met allerlei hostingproviders . De Raaf: "De groei bij de providers is er wel uit en die kunnen zo extra geld verdienen." De eindgebruiker betaalt 149 euro voor een RealTracker-teller op zijn site, de provider krijgt hierover een bepaalde commissie. Die hangt onder meer af van de hoeveelheid traffic.

RealTracker kreeg volgens De Raaf enkele jaren terug "zware klappen" toen de ict-wereld instortte. "Ruim de helft van onze partners ging failliet", aldus De Raaf. Vorig jaar was de markt in zijn ogen "zeer terughoudend, met weinig aandacht voor additionele diensten". De laatste zes maanden is de markt voor statistieken echter weer aan het groeien, meent De Raaf.

Het vijf jaar oude bedrijf draait momenteel break-even en verwacht voor het eind van december cash-flow positief te zijn. Dat was RealTracker volgens De Raaf in 2000 ook al bijna het geval, maar een fors deel van de inkomsten wordt steeds weer geïnvesteerd in techniek. In het najaar komt RealTracker met een aantal nieuwe producten, waarmee de techniek – die nu al het surfgedrag en de details van bezoekers uitvoerig kan analyseren – nog verder ontwikkeld wordt.

RealTracker schat zijn maandelijkse omzet in de VS op ruim 70.000 euro. In Nederland werd in 2000 iedere maand een kleine 20.000 euro omgezet. Voor 2002 en 2001 zijn de Nederlandse omzetcijfers overigens nog niet bekend.

Deel dit bericht

14 Reacties

linda

Arjan "persbericht" de Raaf is weer terug van weggeweest. Dit gelooft toch niemand. Als je met 300.000 tellers geen winst maakt weet ik het ook niet meer. En die 100.000 EURO Omzet per maand voor 3 man lijkt mij ook een riante omzet om alle kosten en salarissen te betalen of is Arjan de nieuw Nederlandse "WorldCom CEO".

Joost

Hoe komt mevrouw Linda bij 3 medewerkers?

Jeroen van Hout

Volgens mij roept Realtracker dit ieder jaar. Het is gewoon een ongeloofwaardig bedrijf en ik snap niet dat Emerce dit publiceert. De aantallen van tellers kloppen ook voor geen meter, toen hadden ze ook al een miljoen tellers. Ik kom ze niet tegen als ik surf, die van Nedstat wel. Zie hier het persbericht dat Realtracker vorige jaar rond stuurde dat ze toen ook al winst zouden gaan maken, volgens mij versturen ze het ieder jaar…. (PRESSI.COM 12-11-01) Amsterdam, 12 november 2001 – Het Amsterdamse bedrijf RealTracker bestaat eind november 5 jaar. In november 1996 zijn de ontwikkelingen van het meetinstrument begonnen dat in de zomer van 1997 officieel werd gelanceerd onder de naam NetPoll-NetHit. Deze naam werd in juli 1999 omgedoopt tot RealTracker in verband met internationale uitbreiding. In het 5 jarig bestaan is RealTracker uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming met vestigingen in Nederland en Amerika, meer dan 1 miljoen particulieren en bedrijven die gebruik maken van het meetinstrument en ruim 100 partners over de hele wereld. Het bedrijf heeft ondertussen meerdere producten ontwikkeld zoals een gastenboek (RealGuestbooks), een redirect service (RealRedirect) en een e-card service (RealGreetingCard). Naast de snelle groei zal het Amsterdamse bedrijf over de periode december van dit jaar haar eerste winst gaan boeken. "Er is bijzonder veel gebeurd in de laatste 5 jaar en wij zijn dan ook erg blij dat we als een sterke en actieve partij in deze markt vertegenwoordigd zijn. Tijdens de vakbeurs Smart Business Event (Internet in Business) zullen wij aanwezig zijn met een stand om dit 5 jarig bestaan te vieren met onze klanten en partners.", aldus Arjan de Raaf, Managing Director.

ANONIEM

Eerst maar eens even goed rondkijken voordat je een reactie geeft, ik ken realtracker heel goed en ik weet dat ze actiever in Amerika zijn dan in Nederland, maar in Nederland meet men ook alle CU2.nl profielen (toch goed voor volgens mij meer dan 200.000 gratis tellers), alle Startkabel dochterpagina's en nog veel meer!

Linda?

En Linda, wanneer is Nedstat nou eindelijk eens in staat om al de kosten het hoofd te bieden? We zien wel hoe lang jullie het nog vol houden.

M

Als ik op de Realtracker site het nieuwsarchief lees op http://www.realtracker.nl/page.asp?page=freenews dan vallen me drie dingen op: 1. De teller voor accounts staat op iets meer dan 300.000 particulieren en niet op 1 miljoen zoals in het persbericht vermeld. De teller voor bedrijven staat op net geen 300.000. 2. bijna 300.000 commerciele tellers kan ik niet rijmen met de door Realtracker genoemde omzetcijfers: ofwel de omzet is in werkelijkheid veel hoger dan ze zeggen, ofwel het aantal door hen genoemde zakelijke tellers klopt niet, ofwel een teller kost heel erg veel minder dan ze aangeven. 3. Wie de oude persberichten in het archief leest ziet keer op keer dat voorspellingen werden gedaan omtrent omzetgroei en cashflow. Voor zover ik weet moeten deze voorspellingen allemaal nog waargemaakt worden.

Frank Nagel

Elk jaar flikt Realtracker dit kunstje en elk jaar trappen websites zoals Emerce erin. Realtracker is in tegenstelling tot wat bovenstaand artikel beweert, absoluut niet de belangrijkste speler op de Nederlandse markt. Zoals al eerder aangegeven kom je het realtracker icoontje maar zelden tegen. Ook een snelle search in google wijst uit dat Nedstat veruit de grootste is in Nederland, gevolgd door Topstat !Kijk volgende maand nog eens op de homepage van realtracker en het aantal gebruikers kan ineens bijvoorbeeld maar 200.000 zijn. Ze klooien enorm met deze getallen….hou het maar eens in de gaten 🙂

M

Dat gaat wel heel erg snel: De persoonlijke teller staat OPEENS op meer dan 1 miljoen tellers. In 1 dag zijn er dus 700.000 bijgekomen. Hoe kan dat? (ga maar kijken op de site van realtracker)

P

Waarschijnlijk hebben ze de cijfers kloppend gemaakt met het persbericht. Ik vindt het beangstigend, een statistiekenclub die zelf moeite hebben met tellen.

Kees

Deze Arjan de Raaf moet eens betere informatie plaatsen of vertellen… RealTracker is een handelsnaam van het bedrijf New Media Highway BV. Als er een bedrijf winst (Voor Arjan de Raaf: cash-flow positief) gaat maken is dat New Media Highway BV en niet RealTracker. Als "Dove" goed verkoopt dan zie je toch dat Unilever het goed doet in de pers en niet: "Dove" nog dit jaar cash-flow positief.

Gerard B. Koning

Omzet 2001 nog niet bekend? Tijd voor een Realrevenuetracker denk..

Opmerkelijk

Overweldigend om te zien van welk een laag niveau bovenstaande reacties weer zijn. Werkelijk elke schrijver van een bericht heeft zijn/haar beperkte kennis aangesproken om daar een doodsimpele argumentatie uit naar voren te laten komen. Wat zou het toch prettig zijn om nu eens SERIEUZE reacties geplaatst te zien in plaats van de tomeloze geouwehoer van mensen die totaal niet weten wat er speelt. Dit is echt beneden elk peil. Dit in de wetenschap dat de Emerce redactie de meest belachelijke reacties niet eens plaatst. En uiteraard weet iedereen het veel beter maar heeft niemand ooit meer bereikt.

Frank Nagel

Beste "Opmerkelijk", Mag ik dan vragen waar jou wijsheid vandaan komt ? Ik ben toch zeker wel erg bekend in het "statistieken-wereldje" als programmeur van één van Nederlands grootste aanbieders. Het gedonder met abonneecijfers bij Realtracker speelt al jaren en is in dit wereldje zeker wel bekend….bovenstaande reacties zijn zeker wel gebasseerd op, helaas, de waarheid. Frank

Kees

Beste "Opmerkelijk",Bovenstaande reacties zijn SERIEUZE reacties.Ik vindt zelf "Opmerkelijk" dat een bedrijf in Juli 2002 niet zijn omzet over 2001 kent en dan nog begint te praten over winst maken of "cash-flow positief".Zoals de heer Koning schrijft: Tijd voor een Realrevenuetracker…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond