Deel dit artikel
-

Recht halen kan straks via internet

Burgers krijgen dit jaar voor het eerst de gelegenheid hun recht te halen via internet, door digitaal een geschil voor te leggen aan de kantonrechter. Starten met het sneller, begrijpelijker en toegankelijker maken van procedures is de grote ambitie voor 2014, stelt het Jaarplan van de Rechtspraak 2014.

In het jaarplan presenteren de gerechten en de Raad voor de rechtspraak hun prognoses en beleidsvoornemens voor 2014, gebaseerd op de Agenda voor de Rechtspraak 2011-2014.

Onder meer wordt hard gewerkt aan vereenvoudiging en digitalisering van de rechtspraak. Met ingang van dit jaar krijgen mensen geleidelijk aan steeds meer mogelijkheden om via de computer te procederen. De digitale rechtsgang bij de kantonrechter, afgelopen najaar beschikbaar gesteld aan rechtsbijstandsverzekeraars, wordt dit jaar toegankelijk voor burgers en bedrijven (zie ook Eerste zaak ingediend bij eKantonrechter). Contact tussen rechtbanken en curatoren over insolventies verloopt binnenkort helemaal elektronisch, net als asiel- en vreemdelingenzaken bij enkele rechtbanken. En strafadvocaten kunnen dossiers in de loop van dit jaar via het digitale loket krijgen.

Deel dit bericht

1 Reactie

R aventurin - Verzekering

Ik had een verzekering al meer Dan 15 jaar bij de postbank ik mist een betaling een hun heb mijn verzeker opgezeg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond