Deel dit artikel
-

Rechtbank laat boetes Ryanair grotendeels in stand

De boetes van in totaal 370.000 euro die toezichthouder ACM luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft opgelegd voor vier overtredingen zijn door de rechter grotendeels gehandhaafd.

Ryanair had op haar website niet consequent alle voorzienbare en onvermijdbare kosten opgenomen in de gepresenteerde prijs voor vliegtickets. Daarnaast bood Ryanair haar klantenservice alleen in de Engelse taal aan zonder dit duidelijk te vermelden op de Nederlandstalige website.

Het online boekingsproces van Ryanair bood consumenten geen goede mogelijkheid om eventuele bij het boeken gemaakte invoerfouten op te merken en te herstellen. Tenslotte vermeldde Ryanair geen e-mailadres op haar website terwijl dit wel verplicht is. Deze overtredingen acht de rechtbank bewezen.

Wel wordt de boete verlaagd onder andere vanwege de overschrijding van de redelijke termijn. De boete komt nu uit op 324.000.

De rechter besloot vorig week ook een boete voor de KLM te handhaven. De luchtvaartmaatschappij had de boekingskosten die per boeking per persoon worden berekend niet in de geadverteerde prijs opgenomen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond