Deel dit artikel
-

Reclame Code Commisie tikt bol.com op de vingers

Bol.com moet duidelijker in zijn tv reclames vermelden dat het gratis leveren van artikelen geldt vanaf een bedrag van 20 euro. Dat heeft de Reclame Code Commissie gisteren bepaald naar aanleiding van een klacht van een concurrent. De webwinkel hoeft de reclames nog niet van de buis te halen, men heeft nog 14 dagen om in beroep te gaan.

De klacht werd, niet toevallig, gedeponeerd door een concurrent Cosmox. Die voerde als argument aan dat boeken en DVD’s de grootste productgroepen vormen van het Bol-assortiment. De prijzen daarvan liggen in veel gevallen onder de twintig euro. Cosmox zegt wel volledig gratis te leveren.

Maar Bol.com zegt dat in de praktijk wel degelijk gratis wordt geleverd omdat door meer dan een product te bestellen, de orderwaarde van 20 euro al wordt behaald.

De Reclame Code Commissie vindt dat de voorwaarden beter gecommuniceerd moeten worden, zoals Bol.com wel op zijn site doet. Pas in het winkelwagentje dat aan het eind van de commercial in beeld verschijnt, staat bij de tekst Gratis bezorgen en Gratis terugsturen een asterisk vermeld die verwijst naar de voorwaarden. Dat vindt de commissie ‘misleidend en oneerlijk’.

Bol.com laat weten dat men de uitspraak zal bestuderen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel

Ik zag ook dat ze geen BTW rekenen over de verzendkosten. Mag dat? Als ik een factuur bekijk dan staat er alleen bij BTW laag een bedrag als ik dit uitreken dan is dit 6% over de verkoopprijs zonder de verzendkosten erbij. Bij BTW hoog staat 0,00.

Kan iemand hier vertellen of je over de verzendkosten geen btw hoeft te rekenen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond