Deel dit artikel
-

Preroll reclame naar 11 miljoen euro

De markt voor pre-roll commercials is sterk in opkomst als gevolg van een toenemend bereik van online video. Dat zegt SPOT. De online videomarkt is in 2011 met 16 procent gestegen naar 11 miljoen euro.

De netto bestedingen voor tv-reclame zijn in 2011 met 4,3 procent gestegen en kwamen uit op 1.017 miljoen. De spot bestedingen stegen met 4,1 procent naar 899 miljoen. De non-spotbestedingen stegen nog sterker met 5,8 procent naar 118 miljoen.

Onder non-spot wordt verstaan de omzet die gerealiseerd wordt met billboarding, brand promotions, prize marketing, product placement, programmaparticipatie en andere vormen van sponsoring. In 2011 is deze advertentie categorie verder gegroeid door het toenemend aantal mogelijkheden in de prime-time programmering van de zenders.

Voor het eerste kwartaal van 2012 verwacht SPOT nog geen verdere groei van de tv-markt. De nog onzekere economische vooruitzichten voor dit jaar zorgen voor de nodige terughoudendheid aan het begin van het jaar. Mede onder stimulans van de grote sportevenementen, die Nederland massaal aan de buis zullen kluisteren, is SPOT voorzichtig optimistisch over de omzet verwachtingen voor 2012. De verwachting is dat de tv-markt in 2012 een groei zal laten zien die ligt tussen de 2 en 4 procent.

Volgens Michel van der Voort, directeur SPOT, heeft televisie haar groei gerealiseerd ten koste van andere media. “Het patroon dat adverteerders in economisch onzekere tijden keuzes moeten maken en kiezen voor de media die bewezen succes sorteren, zagen we al in 2011 en zullen we ook in 2012 weer zien.”

Deel dit bericht

4 Reacties

Wim

Gelukkig komen binnenkort de cijfers van het IAB en Deloitte uit want volgens hen stond online video halverwege 2011 al op 10,2 miljoen… Ik verwacht dat online video in 2011 op 27,5 miljoen is geeindigd. Benieuwd hoe SPOT aan deze cijfers komt? Wel begrijpelijk, het is tenslotte stichting promotie televisiereclame. Anders had het wel SPOO geheten 😉

Coen

Dan zal de waarheid wel in het midden liggen (interactive advertising bureau). Nog steeds peanuts in de totale mediamix; inventory tekort of gematigde stijging online video consumptie of beide?

D3F

[quote]el begrijpelijk, het is tenslotte stichting promotie televisiereclame[/quote]

Je vergeet de EN in je zin. “stichting promotie [b]en[/b] televisiereclame”

RV

Voorspelbare uitkomst, zoals ook die van ” Wij van WC Eend adviseren.. WC Eend”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond