Deel dit artikel
-

Regel je eigen online begrafenis

Zelf de begrafenis van je online identiteit regelen, die mogelijkheid biedt het Lelystadse bedrijf Support2U met zijn nieuwe dienst WebFuneral.

Na het overlijden blijven nogal wat Facebook- of Twitteraccounts overeind omdat familieleden geen toegang tot deze platforms hebben. Terwijl je hem eigenlijk zou willen opheffen of wilt veranderen in een in memoriam.

Initiatiefnemer Dixon van Iersel zegt op het idee gekomen te zijn door een overlijdensgeval in zijn directe omgeving.

WebFuneral kent twee abonnementen. Met het basis (standaard) abonnement kan men opgeven wat er met de sociale media accounts moet gebeuren na overlijden. Ook kan men een foto en tekst opgeven voor het condoleanceregister,

Het uitgebreide abonnement stuurt na het overlijden berichten en documenten aan bepaalde personen. Ook kan er een video worden geplaatst.

De aanmeldingskosten voor beide abonnementen bedragen twintig euro. Daarnaast betaalt men voor het standaard abonnement een bedrag van 7,50 euro per jaar en voor het uitgebreide abonnement een bedrag van vijftien euro per jaar.

Grotere internetbedrijven als Google, Facebook, Microsoft, Twitter en Yahoo hebben al het beleid dat familie toegang kan krijgen tot mail na overlijden. Wel moet daarvan bewijs kunnen worden overlegd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter van Schaik

Dapper om de strijd aan te gaan met de voorzieningen van sociale netwerken zelf.

Menno Diepenhorst

Enkele jaren geleden is ifidie.net al met het idee gekomen om je facebook uitvaart te regelen.

Heldere uitleg ook 🙂 http://www.ifidie.net

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond