Deel dit artikel
-

Regionale omroep lanceert universele app

De regionale omroepen hebben vandaag een een nieuwe gezamenlijke app gelanceerd onder de naam MIjN regio. Het is een universele app die regionaal nieuws verzamelt en filtert uit de diverse apps van de regionale omroepen.

De app is gepresenteerd in Beeld en Geluid in Hilversum tijdens het jubileumcongres ’25 jaar regionale omroep in heel Nederland’ van de stichting ROOS, die de belangen behartigt van de dertien regionale omroepen.

De app was eerder dit jaar al aangekondigd. De gebruiker kan in de app eigen selecties maken van nieuws uit zijn directe eigen omgeving of nieuws uit geselecteerde plaatsen, gemeenten of regio’s. Wie bijvoorbeeld in Leeuwarden woont en ook graag nieuws wil uit Veendam kan dat nu gemakkelijk zelf instellen.

De dertien regionale omroepen willen in de toekomst overigens verder gaan als vijf mediabedrijven. Dat staat in het toekomstplan dat zij woensdag hebben gepresenteerd. De omroepen nemen nadrukkelijk afstand van de plannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om de regionale omroepen samen te voegen met de landelijke omroep.

De lokale publieke omroepen hebben inmiddels vergaande besluiten genomen over de toekomst van de sector. Zij streven naar regionale samenwerking en landelijke collectieve voorzieningen voor bijvoorbeeld digitale distributie. Zo worden per 1 januari 2014 formele regio’s gevormd waarbinnen de omroepen samenwerken aan de realisatie van één media-aanbod voor de burgers in dat gebied.

De app is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android-smartphones en Android-tablets en is gratis te downloaden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Woody

Een gemiste kans. Alleen geschreven berichten, terwijl ze het exclusief hadden kunnen maken met hun fimpjes over het regionale nieuws. Ze snappen er niks van…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond