Deel dit artikel
-

Reisconcern BCD: twintig miljard omzet in 2011

Het moederbedrijf van onder meer Cheaptickets, Vliegwinkel en Easytobook boekte afgelopen jaar een recordomzet van 20,8 miljard dollar. Het aantal verkochte tickets steeg met vijftig procent.

Ondanks de mondiale economische tegenwind wist BCD Holdings de omzet 2011 met achttien te vergroten tot bijna 21 miljard dollar. De winst voor afschrijving, rente en belasting kwam uit op 138 miljoen dollar. Dat maakte de organisatie vanochtend bekend.

Over de prestaties van reisbureau Travix, waar de sites Cheaptickets, Vliegwinkel en Easytobook onder vallen, zegt directeur Joop Drechsel niets. De schatting is dat dat bedrijf ergens tussen de 1,7 en twee miljard euro ligt. Hij staat op het punt nieuwe sites te lanceren in India, Brazilië en Ierland.

Ook over de prestaties van de andere bedrijfsonderdelen, waaronder Airtrade, BCD Travel en Parkmobile en VakantieXperts, laat Drechsel niets los.

BCD-eigenaar John Fentener van Vlissingen maakte begin dit jaar bekend dat hij Travix binnen twee tot vijf jaar naar de beurs wil brengen. Het daarmee te verwerven geld wordt aangewend om het bedrijf uit te bouwen tot een wereldspeler.

Foto: Kitty Terwolbeck (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Joost

‘Over de prestaties van Travix zegt Drechsel niets’

Check http://www.reisburoactueel.nl waarin er gezegd wordt dat Travix 50% meer boekingen heeft gedaan in 2011, wat natuurlijk door de overname van Cheaptickets komt. Wat dus direct aangeeft dat Vliegwinkel dus 2 x zo groot is als Cheaptickets.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond