Deel dit artikel
-

Moederbedrijf Vliegwinkel en Cheaptickets naar de beurs

BCD brengt zijn reisbureau Travix binnen twee tot vijf jaar naar de beurs. Het bedrijf wil een speler van wereldformaat worden. De omzet stijgt dit jaar tot 1,7 à twee miljard euro.

Dat zegt eigenaar John Fentener van Vlissingen vandaag in een interview met Het Financieele Dagblad. De voorbereidingen voor een beursgang worden getroffen. De ondernemer uit de vermogende familie Fentener van Vlissingen, bekend van SHV Holdings, streeft naar een notering aan de Amsterdamse beurs.

Bij de beursgang zou BCD zijn belang in Travix verminderen van 51 naar 25 procent. ING is een tweede grote aandeelhouder. Ook de directie van Cheaptickets.nl heeft een belang, nadat het Travix’ Vliegwinkel.nl dat bedrijf bijna een jaar geleden overnam. BCD-dochter Travix richt zich primair op de consumentenmarkt. In augustus van dit jaar nam het hotelboekingsite Easytobook over.

Travix zegt het dat aantal boekingen afgelopen jaar met veertig procent steeg. De omzet beloopt zo’n 1,2 miljard euro. Dat moet komend jaar significant groeien in de vijftien landen waar het actief is. Om een stevige wereldspeler te worden is groeigeld nodig, wat met de beursgang wordt opgehaald.

Foto: Adrie Mooi (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost

Ja ik begrijp wel dat ze er vanaf willen. ‘Er is haast geboden’ zoals geciteerd wordt in het FD.

Zodra Google Flights op oorlogssterkte is, blijft er van deze clubs niets over natuurlijk. Niet voor niets is de IPO van Kayak omstreden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond