Deel dit artikel
-

Reissite Biztravel.com stopt ermee

Biztravel.com , het online reisbureau voor zakelijke klanten, trekt zich terug van de markt. Het bedrijf, dat al langer kampte met financiële problemen, zag het aantal boekingen na de terroristische aanslagen in de VS scherp afnemen.

Biztravel.com was sinds de oprichting in 1996 uitgegroeid tot een belangrijke speler in de niche-markt voor zakelijke reizigers. Het bedrijf is vooral bekend geworden door de "Biztravel Guarantee", een geld-terug regeling voor geannuleerde of vertraagde vluchten.

Deze regeling bleek al snel tot financiële problemen te leiden. Het jaar 2000 was een topjaar wat betreft vertragingen in het Amerikaanse vliegverkeer. In januari 2001 had Biztravel.com al 1,6 miljoen dollar uitgekeerd aan gedupeerde reizigers. De garantie-regeling werd kort daarna aangepast, gevolgd door een ontslagronde afgelopen mei.

De recente aanslagen in New York en Washington leidden tot een scherpe daling van het aantal boekingen, waardoor het bedrijf het hoofd niet meer boven water kon houden.

Deel dit bericht

2 Reacties

J.

Opvallend hoeveel faillisementen nu de makkelijke weg kiezen en de recente terreuraanslagen als oorzaak aanwijzen! Alsof het daarvoor al niet bitterslecht ging!

Ariane

In het artikel staat toch duidelijk vermeld: "- dat al langer kampte met financiële problemen"….dus ze geven de terreuraanslagen niet de schuld, het is gewoon de druppel die voor hen de emmer deed overlopen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond