Deel dit artikel
-

Rembrandtplein-billboard na drie jaar winstgevend

Het Rembrandtplein in Amsterdam krijgt half augustus het grootste billboard van Europa, met een oppervlakte van 114 vierkante meter. Het kost drie jaar om de investering terug te verdienen, zegt directeur B. Roest van Explore Vision Group, dat het billboard plaatst.

De Amsterdamse exploitant Explore Vision Group (EVG) heeft drie en een half jaar lang een hevige juridische strijd moeten voeren met het Amsterdamse stadsdeel Centrum over plaatsing van het LED-scherm, dat pal boven discotheek Escape geplaatst zal worden. Stadsdeel Centrum vond een enorm lichtgevend reclamescherm niet passen bij het beschermde stadsgezicht van het Rembrandtplein en weigerde een bouwvergunning af te geven.

Daarop maakte EVG de zaak aanhangig bij de Raad van State. Eerder deze maand won het bedrijf deze beroepsprocedure. Hoeveel het EVG betaalt voor plaatsing van het scherm wil directeur Roest niet zeggen. Hij zegt dat de investering in drie jaar terugverdiend kan worden.

EVG zal het scherm niet zelf exploiteren, het zoekt daarvoor nog een partij. Die mag dan ook de prijs voor de commercials bepalen. Veertig procent van de zendtijd moet worden gebruikt voor algemene en charitatieve doeleinden, zo is bepaald. De overige zestig procent mag voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

Roest hoopt op eenzelfde exposure als de lichtgevende schermen op Time Square in New York, waar adverteerders tonnen betalen omdat de billboards voortdurend op foto's in tijdschriften terechtkomen, en in televisieuitzendingen over de hele wereld. Ook wijst hij op de recente verkoop van het grote beeldscherm bij Schiphol dat naar verluidt voor veel geld aan vastgoedondernemer Richard Homburg is verkocht.

EVG heeft in Nederland twee kleinere LED schermen hangen, een in het Arena stadion en de ander bij AZ in Alkmaar. EVG laat in China totaal 25 schermen bouwen die voor het grootste deel in het midden oosten zullen worden gebruikt. De schermen zijn in principe via internet aan te sturen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Jan Karel Kleijn

Goh, het Rembrandtplein was al zo mooi… nu wordt 't nog fraaier…ook een goede plek: op de beide zijkanten van het Wibauthuis:lekker kijken in de file..en aangezien ze "in principe" via het internet zijn aan te sturen is het wachten op de eerste creatieve hacker! Free those pixels!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond