Deel dit artikel
-

René Moerland nieuwe hoofdredacteur NRC Media

René Moerland wordt de nieuwe hoofdredacteur en statutair directeur van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Moerland is op dit moment correspondent Europese Unie in Brussel voor NRC.

Moerland werkt sinds 2000 voor NRC en was onder meer politiek verslaggever in Den Haag. Hij heeft acht jaar lang leiding gegeven als chef van verschillende redacties (buitenland, binnenland, Den Haag, nrc.next, NRC Weekend) en als chef van de ‘middentafel’ waar het nieuws wordt gecoördineerd.

Moerland leidde verder in 2015 de vernieuwing van nrc.next en de samenvoeging van de nrc.next-redactie met die van NRC Handelsblad. In 2016 heeft hij met onder meer de uitgeverij meegewerkt aan de nieuwe digitale en papieren strategie.

Van 2005 tot en met 2010 was Moerland correspondent Frankrijk in Parijs. Sinds september 2018 heeft hij weer een schrijvende functie als correspondent Europese Unie in Brussel.

Moerland is de opvolger van hoofdredacteur Peter Vandermeersch die NRC leidde sinds 2010. Vandermeersch maakte eerder dit jaar bekend in september te zullen aftreden.

Foto Olivier Middendorp

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond