Deel dit artikel
-

Rijssen Holten eerste gemeente met overal glasvezel

Rijssen Holten is de eerste gemeente in Nederland met overal glasvezel. Het college van B&W besloot eerder deze week om ruim twee miljoen euro te investeren in de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied.

Op dit moment is alleen een deel van het buitengebied verglaasd. Nu worden ook de resterende 1019 percelen van glasvezel voorzien.

Rijssen Holten hoopt de investering terug te verdienen door het netwerk aan een externe partij te verkopen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Irma de Graaf

Gefeliciteerd, gemeente Rijssen Holten! Ook jullie gaan mee in de vaart der volkeren.

Maar euh….. in gemeente Hilvarenbeek ligt al een volledig glasvezelnetwerk tot aan de laatste boerenschuur aan het einde van het meest afgelegen weggetje. Dus de eerste: dat dan weer niet.

Roeland Tameling

In aansluiting op de reactie van Irma de Graaf: in Veenendaal ligt al een aantal jaren glasvezel op ALLE 7 bedrijventerreinen en naar verwachting is voor het eind van dit jaar ook in ALLE woonwijken van Veenendaal glasvezel beschikbaar.

De reden is simpel: we hebben een paar jaar geleden aan ICT ondernemers gevraagd wat we moeten doen om hen in Veenendaal te houden. Het antwoord was niet verrassend: snel internet.
Dat hebben we nu dus niet alleen in de kantoren, maar ook voor bedrijven aan huis.

Goed dat Rijssen Holten en andere gemeenten deze trend ook oppakken.

Hanneke

De juiste titel van dit artikel moet luiden: “Rijssen Holten eerste gemeente met BIJNA overal glasvezel”
Mocht je namelijk de pech hebben in de Look te wonen, dan val je buiten alles. De drogreden hiervoor: Jullie hebben al kabel, dus kunnen jullie al gebruik maken van snel internet. Dat je in dat geval gedwongen wordt te kiezen voor Ziggo als provider en niet bij je oude provider kunt blijven, ja, dat is dan dus vette pech.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond