Deel dit artikel
-

Robots gaan nieuwsberichten AP schrijven

Nieuwsdienst The Associated Press (AP) gaat technologie inzetten waarbij ‘robots’ financiële nieuwsberichten gaan schrijven.

Hiervoor zet AP technologie in van het bedrijf Automated Insights, dat op zijn beurt data betrekt van Zack Investment Research.

Automated Insights ‘leest’ de financiële rapportages van beursgenoteerde bedrijven en genereert daarmee automatisch nieuwsberichten. AP is hierdoor in staat om in plaats van driehonderd items te publiceren 4400 berichten per kwartaal te maken. Dit soort nieuwsberichten is doorgaans tussen de honderdvijftig en driehonderd woorden lang, dus geen items met diepe analyses. Dat blijft handwerk.

Vooralsnog schrijven de robots enkel nieuwsberichten over de kwartaalberichten van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Onderzocht wordt of dat kan worden uitgebreid naar overzeese markten.

AP was al klant van Automated Insights’ diensten en neemt nu ook een financieel belang in het bedrijf. Het is een van de investeerders in de tweede ronde, waarin 5,5 miljoen dollar is opgehaald.

Foto: Mirko Tobias Schaefer (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Eric

Is dit bericht ook al door computer geschreven? Of zou die juist zo’n fout niet maken?
“Onderzoekt wordt….”

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

De correctierobot was net even met pauze.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond