Deel dit artikel
-

RTL met Facebook stemmen voor The Voice

Kijkers van The Voice of Holland kunnen vanavond op hun favoriet stemmen via Facebook. Dat kost wel geld.

RTL ziet in de live shows van The Voice een goede gelegenheid om te onderzoeken hoe een wereld zonder premium sms eruit ziet. De nu 123.000 fans van het programma op Facebook kunnen nu een applicatie installeren waarmee ze tijdens de uitzendingen kunnen stemmen. Om überhaupt te kunnen stemmen, dienen ze echter eerst tegoedpunten te kopen.

“Je kunt kiezen uit verschillende bundels. Hoe hoger je bundel, hoe lager de prijs per stem”, aldus The voice op zijn profielensite. Hoe duur de bundels zijn, wordt niet direct gemeld. De betaling verloopt via PayPal, iDEAL of mobiele telefoon.

Deze manier van stemmen is eerder in Duitsland en Engeland ingezet.

De Facebookapplicatie is ontwikkeld door Digital Jaw, dat onderdeel is van het Engelse mobiele marketingbedrijf MIG. MIG is sinds vorige maand in handen van het Velti. De Amerikanen betalen tot 54 miljoen dollar voor de mobiele specialist.

Foto: Roland Yabao (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Sander

Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen en cijfers. Ik vind de drempel om eerst credits te kopen behoorlijk hoog om te mogen stemmen. 1 stem kost 6 credits = 75 euro cent waarbij 50 stemmen 20 dollar kost.

Wellicht was een share als stem een groter succes geworden als je een waarde (in $$) aan een share hangt.

Katrien

Moet winnen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond