Deel dit artikel
-

RTL streeft naar 10 miljoen betalende gebruikers voor zijn videodiensten

RTL rekent op 10 miljoen betalende gebruikers voor zijn videodiensten RTL Plus en Videoland in 2026. De omzet moet dan zeker de 1 miljard euro zijn gepasseerd, zo staat te lezen in de vanochtend gepubliceerde kwartaalresultaten.

Het aantal betalende abonnees van RTL+ en Videoland bedraagt nu zo’n 3,4 miljoen, waarvan iets meer dan 1 miljoen voor Videoland. Zij zorgden voor een omzet van 122 miljoen euro in de eerste negen maanden van het jaar, mede dankzij series als Mocro Maffia en Temptation Island.

RTL Plus is een nieuwe versie van de reeds bestaande videodienst in Duitsland, met miniseries als Faking Hitler (hoofdrollen voor Lars Eidinger en Moritz Bleibtreu) over de vervalste dagboeken van Hitler. RTL wil hiermee rivaal Netflix verslaan.

De videoplatforms zijn momenteel nog verlieslatend. Volgend jaar pompt RTL zeker 250 miljoen in streaming. RTL rekent op winst vanaf 2026.

De totale RTL Groep zette in het derde kwartaal 1,4 miljard euro om, mede dankzij de sterke groei van de reclameverkoop, die met 15,7 procent groeide.

Productiehuis Fremantle deed het met 1,29 miljoen euro omzet in de eerste negen maanden van het jaar eveneens goed.

RTL Nederland sluit negen succesvolle maanden af, waarin het bereik met 33 procent toenam. De reclameverkoop herstelde zich.

Oud-directeur van RTL Group Bert Habets wordt CEO van de Antenna Group, ooit een radiostation in Griekenland, tegenwoordig exploitant van 22 betaalkanalen en twee internetdiensten in twaalf markten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond