Deel dit artikel
-

‘Rutte wil distributiecentrum Alibaba alsnog in Limburg’

Premier Rutte heeft in augustus een hoge delegatie van handelsplatform Alibaba ontvangen om te praten over de komst van een distributiecentrum in Nederland. Dat meldt het FD.

Zo zouden de locaties Weert en het vliegveld Maastricht-Aachen in Beek ‘nog steeds in de race’ zijn. Bij de gesprekken in het torentje zou ook topman Jack Ma aanwezig zijn geweest.

Dat is opmerkelijk nieuws, want er werd de laatste maanden serieus rekening mee gehouden dat Luik het distributiecentrum zou krijgen.

Begin juli liet topman Jack Ma zich in België nog vereeuwigen met Eerste Minister Charles Michel. De gesprekken waren toen in een ‘vergevorderd stadium’.

Net als Luik heeft Limburg de beschikking over een internationale luchthaven. Daarnaast is er ruimte voor een dc van maximaal 380.000 vierkante meter.

Alibaba wil op vijf plekken in de wereld grote logistieke centra bouwen, zodat goederen mondiaal in 72 uur geleverd kunnen worden. Naast Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur en Moskou komt er ook een vestiging in Europa.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wessel Groenendijk

Aliexpress distribution has to come here in the Netherlands in Weert! We dutch people need it!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond