Deel dit artikel
-

‘Zeer snel besluit over logistieke hub Alibaba in Luik’

Er valt zeer binnenkort een besluit over de Europese logistieke hub van Alibaba in Luik. Daar komt een groot distributiecentrum van de Chinese retailer.

Topman Jack Ma was deze week in België om met Eerste Minister Charles Michel te spreken. De gesprekken zouden zich in een vergevorderd stadium bevinden, maar geen van de partijen wil op dit moment een toelichting geven.

Ma wil in Europa een logistiek netwerk dat pakketjes binnen 24 uur na bestelling kan afleveren. Internationaal moet dat binnen 72 uur zijn. Waarschijnlijk wordt Luik alleen gebruikt om pakketjes vanuit Europa naar China te sturen.

Vijf steden zijn onlangs door Alibaba uitgeroepen tot internationale hubs. Tot de ‘pilotsteden’ behoren behalve Alibaba’s thuishaven Hangzhou ook Dubai, Kuala Lumpur, Moskou en Luik in België. Die laatste stad is vooral gekozen vanwege de luchthaven.

De komst van Alibaba naar Wallonië zou een grote opsteker zijn. De deelstaat liep eerder nog een investering van de Duitse e-commercegigant Zalando mis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond