Deel dit artikel
-

Salesforce stelt teleur

CRM-reus Salesforce stelde beleggers dinsdag flink teleur met de winstverwachting voor het vierde kwartaal. De cijfers over het derde kwartaal waren wel beter dan verwacht. Het aandeel Salesforce daalde nabeurs meer dan 6 procent.

De omzet steeg met 27 procent van $ 5,42 miljard in dezelfde periode een jaar eerder naar 6,8 milard. Het bedrijf verwacht tussen de 7,22 en 7,23 miljard euro aan inkomsten in het vierde kwartaal. De winst per aandeel zal volgens schattingen uitkomen op 72 dollarcent, waar analisten op 81 cent hadden gerekend.

Sales Cloud, het kernproduct van het bedrijf dat verkopers gebruiken om potentiële klanten te werven, rapporteerde een omzet van 1,54 miljard, een stijging van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. De Service Cloud-activiteiten kwamen twintig procent hoger en eindigden op 1,66 miljard dollar.

In juli sloot Salesforce de overname van de zakelijke chatapp Slack af voor meer dan 27 miljard dollar. De app draagt 276 miljoen aan omzet bij aan de Platform-onderdeel van het bedrijf, waaronder ook Tableau en Mulesoft vallen.

‘Geen enkel ander softwarebedrijf van onze omvang of schaal presteert echt op dit niveau’, vertelde CEO Mark Benioff tijdens een gesprek met analisten.

Salesforce benoemde verder Bret Taylor tot co-CEO naast de huidige CEO Mark Benioff.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond