Deel dit artikel
-

Samsung boekt recordwinst (update)

Het Zuid-Koreaanse bedrijf had het enkele weken terug al aangekondigd, maar vanochtend meldde Samsung dat zijn winst in het derde kwartaal is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De winst ging naar 5,97 miljard dollar.

Het zijn vooral de verkopen van de Galaxy S III en Galaxy Note II smartphones die hebben bijgedragen aan de winstverdubbeling, zoals bij Apple de iPhone de belangrijkste omzetmaker is. Er zijn twintig miljoen Galaxy III smartphones in iets meer dan drie maanden verkocht. De Galaxy Note II nadert de tien miljoen verkochte exemplaren. Samsung verkoopt zeker twee keer zoveel smartphones als Apple. Volgens Samsung lopen de toestellen nu ook goed in China.

De omzet steeg met ruim 26 procent tot eveneens een record van 52,2 biljoen won.

In een toelichting vertelden vice presidenten Kim Hyun-joon en Robert Yi dat Samsung zich het komende jaar agressiever op de tabletmarkt zal storten. Op het gebied van tablets heeft Samsung geen leidende positie.

Samsung moest toegeven dat het geen hoge verwachtingen had van Windows 8-producten. De verkoop van displays loopt goed. De chipsdivisie laat een scherpe terugval zien, met een daling van 28 procent.

Toch was de beurs in Seoul in mineur uit vrees dat de smartphonemarkt onder druk komt te staan.

Vanochtend werden ook de cijfers van de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC gepubliceerd. De omzet ging ten opzichte van het vorige kwartaal 23 procent omlaag, naar 2,4 miljard dollar. Hoeveel toestellen HTC heeft verkocht is niet bekend, maar IDC komt tot een schatting van 7,3 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond