Deel dit artikel
-

Forse winstdaling voor Samsung

De nettowinst van Samsung is wederom fors gedaald in het tweede kwartaal van 2015, grotendeels door tegenvallende smartphoneverkopen, waarvoor het Zuid Koreaanse bedrijf een dezer dagen al had gewaarschuwd. Gemeten over een jaar leverde de smartphone divisie zelfs 37,6 procent in, ondanks nieuwe toestellen als de Galaxy S6 en S6 Edge.

De operationele winst daalde naar 5,75 biljoen won (4,9 miljard dollar) van 6,25 biljoen won vorig jaar om deze tijd op een omzet van 38 miljard euro (pdf). De winst van de mobiele divisie daalde van 2,76 biljoen won naar 4,42 biljoen een jaar eerder.

Samsung zal de prijzen van het vlaggenschip Galaxy S6 en S6 Edge naar eigen zeggen ‘verlagen’ en ‘nieuwe premiummodellen’ lanceren.

Samsung heeft enorm veel concurrentie van Chinese fabrikanten als Xiaomi, die Samsung vorig jaar al in China van de troon stootte. Een tekort aan schermen voor de S6 Edge heeft ook niet geholpen.

De halfgeleidertak deed het beter. Die levert onder meer chips aan Samsungs grootste rivaal Apple.

Op 13 augustus zal Samsung vermoedelijk de Note 5 lanceren, een phablet die met een pen kan worden bediend. Ook wordt de Galaxy S6 Edge Plus verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond