Deel dit artikel
-

Samsung rolt videomuur bij Europese retailers uit

Samsung wil bij niet nader genoemde Europese retailers een zogenoemde videomuur plaatsen. Het videoscherm, in sommige gevallen een paar meter breed, werkt als een grootformaat tablet waarmee consumenten door de volledige catalogus kunnen bladeren of liever gezegd vegen.

Samsung wil het scherm nu versneld uitrollen na een succesvolle proef bij Dixons in Engeland. Daar en ook elders blijkt de conversie van het scherm verrassend hoog: tot zestig procent, tegen twintig bij een normale opstelling van artikelen.

Groot voordeel van het scherm is dat maar een product fysiek aanwezig hoeft te zijn, terwijl andere modellen virtueel bekeken kunnen worden. Die worden door Samsung aan huis bezorgd.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zoekt nog naar het ideale bedrijfsmodel. De schermen worden nu nog gratis geplaatst, maar in de toekomst zouden Samsung en retailers kosten kunnen delen. Ook is er nog geen commissie vastgesteld die retailers krijgen over gerealiseerde verkopen.

De oplossing werd gisteren in Londen aan de Europese pers gepresenteerd in het vernieuwde Samsung Innovation Centre, dat zich intensief met consumentenonderzoek bezighoudt. In de Londense City werken enkele tientallen onderzoekers en ontwerpers in onder meer proefopstellingen voor keukens en huiskamers.

Samsung heeft in Brazilië, Singapore, India en Silicon Valley verschillende van deze centra ingericht. Vanuit specifieke culturen worden trends geanalyseerd en vertaald naar concrete producten, hoewel de uiteindelijke ontwikkeling plaatsvindt in Seoul. In Silicon Valley leidde onderzoek naar de tweezijdige camera die tegenwoordig standaard in smartphones en tablets zitten (selfiecamera).

Volgens marketingstrateeg William Douglas kijkt Samsung vooral naar het gedrag van ‘digital natives’. “Dat zijn consumenten geboren in de jaren negentig die met digitale middelen zijn opgegroeid en analoge oplossingen niet meer accepteren. Die bijvoorbeeld alles met de smartphone doen en niets met laptops. Deze generatie vertoont een anders soort gedrag waar we als Samsung op voorbereid moeten zijn. Dat zijn de consumenten en kantoorwerkers van morgen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond