Deel dit artikel
-

Sanoma sluit DM-afdeling Dialogue

Sanoma Uitgevers sluit zijn DM-afdeling Dialogue. Vanuit deze tak onderzocht de bladenmaker hoe het daadwerkelijk in dialoog, heus tweerichtingsverkeer, moest treden met zijn lezerspubliek.

Een woordvoerster van de uitgever bevestigt dat de afdeling Dialogue begin dit jaar is opgeheven. Directeur Hans de Ligt is “in goed overleg” opgestapt en werkt nu zelfstandig.

De woordvoerster: “Dialogue fungeerde als zelfstandig cluster en is nu geïntegreerd in bestaande sales clusters. De hele organisatie wordt gecentraliseerd”.

De afdeling Dialogue werd twee jaar geleden opgericht door De Ligt. De daar ontwikkelde kennis en concepten zijn gestandaardiseerd en door de vijf medewerkers van de afdeling meegenomen naar afzonderlijke verkoopteams.

De opheffing is niet het gevolg van tegenvallende financiële resultaten. Al vanaf het begin van de DM-kweekvijver was het de bedoeling deze uiteindelijk te centraliseren binnen de organisatie. De afdeling was verantwoordelijk voor concepten als StayOrGo, VolgensMama en Van Zolder tot Loft (zie ook: ‘Uitgever wordt steeds meer regisseur’).

De Ligt was eind vorig jaar nog een van de sprekers tijdens de DDMA iLounge in Amsterdam:

 Foto: quattiebaum (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond