Deel dit artikel
-

SBS Nederland lanceert eigen YouTube-kloon

SBS Nederland brengt onder de naam MyVideo.nl een eigen variant op YouTube op de markt. Kijkers kunnen er hun filmpjes uploaden, maar de site fungeert ook als verlengstuk voor SBS’ tv-uitzendingen.

Dancing Queen, een tv-programma waarin de makers op zoek zijn naar danstalent, is het eerste SBS-programma waar MyVideo.nl inherent deel van uitmaakt. Kijkers die niet aan de studio-audities meededen, kunnen hun danskunsten thuis filmen en op MyVideo publiceren. Eén ‘online danser’ wordt uitgekozen om mee te doen in de tv-serie.

De inhoudelijke koppeling tussen Dancing Queen en MyVideo.nl is volgens een woordvoerder het eerste voorbeeld van hoe SBS Nederland de videosite gaat gebruiken. Meer toepassingen zullen volgen, al kan hij niet aangeven welke en wanneer.

Het concept van MyVideo is overgenomen uit Duitsland, waar moederbedrijf ProSiebenSat reeds MyVideo.de exploiteert. Die site heeft een geclaimd bereik van 40 procent. SBS Nederland wil ook de Nederlandse kopie groot maken.

Vanmiddag gaat de user generated videosite officieel online. Dat is vroeger dan voorzien. In eerste instantie wilde SBS de site in het tweede kwartaal van 2008 lanceren.

De ingezonden video’s worden in Duitsland gehost bij Mediaways.net, een dochterbedrijf van het Spaanse telecombedrijf Telefónica.

In het najaar van 2008 brengt SBS Nederland een eigen variant van Uitzending Gemist op de markt. Naar analogie van Maxdome in Duitsland komt er ook in Nederland een site waar professioneel gemaakt materiaal online bekeken kan worden. Volgens de SBS-woordvoerder zal een deel daarvan op Uitzending Gemist-achtige wijze gemaakt worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ellen

Veel te laat, 123video is mijn site en inmiddels zo groot maar bovenal leuk dat ik niet meer switch!

joop

Wat ik zeer belachelijk vindt de mensen die tien jaar hier zitten nu gratis een verblijfs verguning krijgen terwel ik al vier jaar bezich bent om mijn gezin bij mijn te hebben en wat ik moet betalen 1200 euro en nog moge ze niet komen terwel ze nederlandse zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond