Deel dit artikel
-

Schoenenfranchise House of Shoes failliet

Schoenenwinkel House of Shoes is vorige week failliet verklaard. Behalve 41 winkels is ook de gelijknamige webshop getroffen.

House of Shoes, de enige Nederlandse franchiseorganisatie binnen de schoendetailhandel, is onderdeel van de Verenigde Bedrijven Nimco (VBN). De winkel werd in 1904 als Nimweegse Combinatie opgericht als fabriek van kinder- en vrouwenschoenen en was sinds eind jaren zestig eigendom van de familie Krol.

Het bedrijf startte laat met online verkoop. Schoenketens als Manfield, Dolcis en Invito waren er veel eerder bij. Of de sterke concurrentie een rol bij het faillissement heeft gespeeld, is onduidelijk.

In 2011 ontving House of Shoes tijdens het ING Retail Jaarprijs Excellence Event nog de prijs voor de Beste Schoenenwinkel.

Deel dit bericht

3 Reacties

Remo Natali

Zuur voor deze mooie formule, mooie winkels, altijd modische collectie. Maar idd. de transparantie en het stuntwerk van alle gratis verzenden, gratis retour partijen is lastig bij te benen. Zolang de merken zelf hier niets tegen doen zal het nog veel saaier worden in de winkelstraat.

Mark

Jammer dat er weer onder het geweld van de grotere webwinkels een formule het niet meer weet bij te benen. Of het aan de collectie lag of aan de starre houding ten aanzien van internet verkopen is mij niet duidelijk,. soms heb je alleen geen keus en moet je meegaan met de behoeften van je klanten.

Mack Veenenbos

Zonde dat er zo’n partij verdwijnt uit de nederlandse winkelstraten. Hieruit blijkt wel weer dat het voor de detailhandel en in het bijzonder de schoenwinkels absolute noodzaak is om naast hun bestaande winkels te investeren in een goede webshop en online strategie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond