Deel dit artikel
-

Scoot verwacht veel van WAP

Vindservice Scoot ziet in het nieuwe WAP-platform een 'ideale samensmelting' van Internet en mobiele telefonie-functionaliteit. Scoot is een van de eerste dertig aanbieders die in het KPN-menu op mobiele WAP-telefoons worden opgenomen.

Scoot helpt mensen via telefoon en Internet gratis aan adressen van bedrijven. Bedrijven betalen ervoor om als eerste genoemd te worden. 'Toevoeging van het WAP-kanaal betekent geen extra kosten voor de adverteerder, maar wel een extra kans om gevonden te worden,' aldus Willem Sijthoff, marketing director van Scoot.

Wat is er zo interessant aan WAP voor Scoot? Sijthoff: 'In het afgelopen jaar is het gebruik van Scoot via mobiele telefoons met 100% gestegen. Het gebruik via Internet zit daar vlak onder. Benadering van Scoot via het vaste telefoonnet groeit minder. Onze gebruikers willen de Scoot-informatie dus graag snel mobiel of uitgebreid via het net beschikbaar hebben.'
Scoot biedt op Internet meer service dan via de telefoon; bijvoorbeeld een routekaartje en links naar de website van de adverteerder. Volgens Sijthoff is het met de WAP-technologie nu ook mogelijk om dat soort functionaliteit op mobiele telefoons aan te bieden. Mede daarom ziet Scoot veel potentie in het WAP-platform. Voor dergelijke aanvullende diensten zal Scoot mogelijk geld gaan vragen.

Nadeel van WAP is dat gebruikers via het kleine schermpje op de mobiele telefoon moeilijker kunnen zoeken dan via websites. Johan van Mil, manager Internet en business development:'Omdat wij uit ervaring weten wat de mobiele beller zoekt, hebben wij diverse interessegebieden gedefinieerd waarin de Wapper makkelijker kan zoeken. Begin december bijvoorbeeld willen we bedrijven die Sinterklaaspakken verhuren tot en met kerstmarkten makkelijk vindbaar maken.'

Scoot biedt haar adverteerders sinds vier maanden aan om tegen betaling een website of een beperkte 'webcard' te bouwen. De doelstelling was om 15% van de adverteerders 'op Internet' te krijgen. Inmiddels zegt Scoot een percentage van 20% te bereiken. De vindservice gaat haar adverteerders, merendeels MKB-bedrijven, nu ook aanbieden om hun websites geschikt te maken voor het WAP-platform. Want in principe kan iedereen zijn site bereikbaar maken voor WAP-telefoons.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond