Deel dit artikel
-

Scoupz neemt vergelijkingssite Shoprise over

Vergelijkingssite Scoupz uit Eindhoven neemt zijn nieuwe tegenhanger Shoprise uit Alkmaar over.

Begin dit jaar lanceerde Webdelta zijn nieuwe loot Shoprise om een nieuwe activiteit op te tuigen. Het wilde partner worden in Googles Comparison Shopping Service, CSS. Daarbij bemiddelt het tussen webwinkels en zoekmachine Google Shopping. Dat pakte anders uit.

“Voor accreditatie verhoogde Google het minimum aantal aangesloten shops van twintig naar honderd”, vertelt Ton Verplanke. Hij is mede-eigenaar van Webdelta. “Dat kregen we zelf niet rond, maar we wilden wel onze belofte aan de reeds aangesloten shops nakomen.” Te weten: korting van twintig procent op bij Shopping ingekochte reclameruimte.

De ondernemer ging op zoek naar een belangstellende koper voor het nog piepjonge initiatief en vond interesse bij Scoupz. De acht jaar oude productvergelijker uit Eindhoven. Wél met CSS-accreditatie.

Voor de koper betekent het een uitbreiding van zijn klantenbestand met enkele tientallen shops.

Op het hoogtepunt waren er 99 Google CSS-partners actief in Nederland. Google rolde in februari nieuwe richtlijnen uit voor CSS partners, om de wildgroei te dempen. Door deze maatregelen is het aantal CSS partners dat actief is in Nederland teruggebracht tot bijna een derde: van 99 zijn er nu nog maar 35 partners actief in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond