Deel dit artikel
-

Seattle voert limiet in voor commissies bezorgers

De gemeenteraad van de Amerikaanse stad Seattle voert een limiet in van 15 procent op de vergoedingen die diensten zoals Uber Eats, DoorDash, Grubhub en andere restaurants in rekening brengen voor het bezorgen van eten.

De maatregel was eigenlijk al van kracht sinds april 2020, als onderdeel van een noodbevel bij het begin van de coronapandemie en met name bedoeld om de financiële problemen te verzachten van kleine restaurants.

Nu mogen bezorgers alleen nog meer commissie in rekening brengen als restaurants extra diensten afnemen als marketing en consulting.

DoorDash steunt de maatregelen, maar waarschuwde: ‘Prijscontroles kunnen leiden tot hogere kosten voor klanten, minder bestellingen voor lokale restaurants en minder verdienmogelijkheden voor Dashers.’

Jay Inslee, gouverneur van Washington, implementeerde een vergelijkbare limiet voor de hele staat tijdens de pandemie die in juni 2021 werd opgeheven. Permanente limieten van vijftien procent voor zijn verder van kracht in Minneapolis en Philadelphia.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond