Deel dit artikel
-

Segway-robot

Hij zweeft nog net niet, maar verder is de Segway Robot – die tevens als reguliere Segway dienst doet – een vreselijk cool apparaat. De robotversie is het kind uit een huwelijk tussen Intel, Segway en het Chinese Xiaomi. Ze zijn van plan de kleine samen op te voeden met behulp van de markt.

Concreet betekent dat dat er een SDK komt om software mee te schrijven – medio derde kwartaal dit jaar – en dat er een slot in zit om hardwarecomponenten in de ‘rug’ van het zadel te stoppen. Zo zijn er momenteel al armpjes beschikbaar.

De robot ontgrendel je op basis van stemherkenning, met het commando ‘Ok, Segway’. Hij luistert en reageert op basale opdrachten, bijvoorbeeld om de eigenaar te volgen. Naarmate er meer software door derden wordt ontwikkeld, ontstaan vanzelf meer luisterfuncties. Denk aan een koppeling met de software van de deurbel, waarbij de robot kijkt wie er voor de deur staat zodra er is aangebeld.

Aangezien er geen stuur op zit, stuur je deze nieuwe Segway ook nog steeds door je gewicht te verplaatsen. Net als het oorspronkelijke concept uit 2001. Waarbij de fabrikant belooft dat je deze kneepjes binnen drie minuten onder de knie hebt. Om vallen, te snel rijden en uitglijden te voorkomen bevat de robot vijftien beveiligingsmechanismen.

Productspecificaties
Bereik: 30 kilometer
Gewicht: 12,5 kilo
Hoogte: tot 90 centimeter
Sleutel: mobiele app (Android, iOS)
Max. snelheid: 18 km/u
Max. helling: 15 graden
Prijs en commerciële releasedatum: onbekend

* Dit artikel verscheen eerder in het aprilnummer van Emerce magazine (#148)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond