Deel dit artikel
-

Selexyz en De Slegte officieel samen

De overname van boekhandelsketen Selexyz is afgerond. Investeringsmaatschappij ProCures voegt zijn keten De Slegte samen met Selexyz.

Zojuist maakte Selexyz de definitieve verkoop van het bedrijf aan ProCures bekend. De overnameprijs ligt op 3,5 miljoen euro. ProCures is het investeringsbedrijf achter boekhandelsketen De Slegte.

Mazars Berenschot sprak afgelopen zes maanden met meer dan vijftig partijen die interesse hadden om Selexyz over te nemen. Twee partijen hebben daadwerkelijk een overnamebod gedaan. Wie de andere partij naast ProCures is, is niet bekend.

De investeerder voegt de leiding over De Slegte als Selexyz samen en vormt een management team.

De zaken gaan winkelruimte met elkaar delen om de huurkosten omlaag te brengen. Op welke andere onderdelen naar operationele en strategische overlappingen wordt gezocht, is vooralsnog niet duidelijk.

De zestien winkels van Selexyz blijven open, Oyo blijft vooralsnog bestaan maar het hoofdkantoor van de overnameprooi is dicht. De Slegte heeft in Nederland achttien zaken, in België acht.

Foto: PK (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Bos

Gelukkig is het “boeken instituut” gered. Mooie combi van nieuw en tweede hands. Hadden we dat bij Bol.com ook al niet eens gezien? En nu maar hopen……..

Maurice

Prima! In beide boekenketens altijd veel tijd doorgebracht en gekocht.

Rick Maresch

Stoere move, en nu maar hopen of het levensvatbaar is.
Ben benieuwd welke (dure) Selexyz lokaties zullen open blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond