Deel dit artikel
-

Sellaband ontvangt investering 3,5 miljoen euro

Investeringsbedrijf Prime Technology Ventures neemt voor 3,5 miljoen euro een aanmerkelijk minderheidsbelang in de online muziekgemeenschap Sellaband. Sellaband wil het nieuwe kapitaal gebruiken om zijn aanwezigheid in Engeland en Amerika te verstevigen.

"We zijn in april 2006 begonnen met Sellaband en hadden nieuw kapitaal nodig om de groet van het bedrijf te accelereren. Vanuit Amsterdam willen we de wereld veroveren", aldus Sellaband-directeur Johan Vosmeijer vanuit de auto onderweg naar Duitsland.

Het bedrijf beoogt de groei te realiseren door meer partnerschappen te sluiten, zowel met studio’s als band. "Ik ben nu onderweg naar Duitsland voor een gesprek met een sociaal netwerk. Er lopen gesprekken met verscheidene sociale netwerken internationaal en ik denk dat die in de komende maanden concreet gestalte krijgen." Namen van zijn gesprekspartners noemt hij niet.

Sellaband levert een online dienst waarbij fans kunnen investeren in beginnende bands. De fans leggen minimaal 10 dollar in om de bands in professionele studio’s een cd op te laten nemen. Ze zijn als het ware aandeelhouder in de cd en profiteren van de eventuele winsten. Een band dient minimaal 50.000 dollar bijeen te brengen om een plaat op te kunnen nemen.

Eind december 2007 sloot Sellaband een distributie-overeenkomst met Amazon.com en verlengde zijn contract met Heineken. Sellaband-cd’s worden na publicatie direct in het Amazon-assortiment opgenomen. "Dat levert ons vooral goodwill op en vertrouwen", aldus Vosmeijer.

Zevenduizend bands schreven zich tot op heden bij Sellaband en 30.000 muziekfans. Afgelopen 18 maanden bracht 18 bands uit 11 landen een cd uit via de online dienst.

Het Amsterdamse bedrijf, dat vanwege de nationaliteit van zijn informele investeerders statutair in in Duitsland is gevestigd, verdient geld met de verkoop van de cd’s en met de rente over de gestorte tientjes. Hoe de verhouding tussen die twee ligt, houdt Vosmeijer voor zich. Andere bronnen van inkomsten zijn uitgeven en advertentie-exploitatie. Hoeveel omzet dat oplevert wil de directeur niet kwijt. Sellaband maakt geen winst.

In juni 2007 opende Prime Technology Ventures een nieuw fonds, ter waarde van 150 miljoen euro. Daarmee nam het begin dit jaar nog voor 6,5 miljoen euro een belang in chatbedrijf eBuddy.

Bron foto: laertes_za (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond