Deel dit artikel
-

‘Sentiment rondom mobiel betalen is gekeerd’

Een paar jaar geleden lieten Europese consumenten zich terughoudend uit over mobiel betalen. Nu zegt bijna de helft geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheden om met zijn mobiele telefoon te betalen.

Mobiel betalen wordt in het onderzoek van VISA Europe wel breed gedefinieerd, want naast aankopen van apps en shoppen op m-commercesites valt daar ook contactloos betalen onder. Zoals we nu met een bankpasje bij de kassa wapperen, doen we dat over een paar jaar vaker met de telefoon.

Europeanen gaven in 2012 gemiddeld twaalf euro uit via hun mobiel, stelt het rapport. In 2020 zal dat 35 euro zijn. Die cijfers zijn zo hard als de gehanteerde onderzoeksvariabelen en kunnen er in een ander rapport weer anders uitzien.

De mobiele baas van VISA in Europa, Jeremy Nicholds, benoemt de onderliggende trend die op alle markten zichtbaar is. “De groei in mobiel betalen kan nog groter uitpakken als je kijkt naar contactloos betalen. Dat groeide afgelopen twaalf maanden met een factor drie. Contactloos en verbeteringen op het gebied van e-commerce hebben de weg geplaveid voor de volgende generatie mobiele betaaltechnologieën. Ik denk dat mobiel betalen in de komende maanden al mainstream wordt.”

Foto: Miki Yoshihito (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond