Deel dit artikel
-

Service2Media naar CM

Service2Media uit Enschede is uit het faillissement gered door mobiele serviceprovider CM uit Breda. Het pushnotificatieplatform CERTA Push van Service2Media werd al eerder door CM overgenomen.

Service2Media, ooit een van de veelbelovende internetbedrijven uit de Twentse techsector, werd eerder deze maand failliet verklaard.

Het bedrijf bouwde sinds 2006 applicaties voor mobiele telefoons en tablets. Zo maakte men een mobiele gids voor Volkswagen met routeplanner, een museumgids rond Museumnacht voor KPN en hing het bedrijf Bluetooth-zendertjes op bij schilderijen, waarmee museumbezoekers extra informatie konden ontvangen. Het bedrijf had prominente klanten als Ajax, Al Jazeera, de BCC, De Telegraaf en Rabobank.

Het aantal medewerkers dat meegaat in de overname is vooralsnog onbekend. Wel wordt geprobeerd om zoveel mogelijk werkgelegenheid binnen Service2Media in Enschede te behouden, zo laat CM weten. Mobiele apps van klanten van Service2Media blijven door de overname ‘geborgd en functioneel’.

De overname wordt uitgevoerd door het CM-onderdeel OneSixty, het app-bedrijf dat CM overnam in 2013. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De rechter-commissaris is al akkoord gegaan met de overname van de onderdelen door CM. Daarbij hoort ook het app-ontwikkelingsplatform M2Active, dat door CM in de huidige vorm wordt uitgefaseerd en omgevormd tot een pakket dat binnen de huidige diensten van CM past.

Jeroen van Glabbeek, CEO van CM. denkt dat met de overname definitief de term ‘sms-bedrijf’ wordt ontstegen. De nieuwe eigenaar begon ooit met sms-diensten.

Met het bankroet en de overname van Service2Media zien de investeerders in totaal bijna 15 miljoen euro verdampen. De provincie Overijssel was samen met Gelderland via PPM Oost voor 11 procent aandeelhouder in het bedrijf. Geld is er, in de bijna elf jaar dat Service2Media bestaat, nooit verdiend. Het nettoverlies over 2013 bedroeg 5,5 miljoen euro, bij een omzet van 6 miljoen. Over 2014 was het nettoverlies 5,6 miljoen euro, op een omzet van slechts 4,2 miljoen euro, volgens cijfers die bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond