Deel dit artikel
-

Shake-out

Pulse Interactive
Webdesignbureau Pulse was eigendom van Yuri Dokter en Gert Jan Kooistra, samen met enkele informele investeerders. Het bureau werd in 1995 opgericht. Dat er financiële problemen waren bleek al uit het jaarverslag over 2000. Toen werd getwijfeld of het bedrijf zou kunnen voortbestaan. Op 6 november volgde het faillissement.

DeWinkel.com
Een van de oudste online warenhuizen in Nederland ging op 1 november kopje onder. Het bedrijfsmodel deugde wel, stelde oprichter en directeur Ruud Bredewold, een van de financiers haakte echter af. De kosten liepen te hoog op, mede door voorfinanciering. Een van de aandeelhouders (19,5 procent) was SBS Broadcasting.

YourNews
De dag na het faillissement was YourNews alweer actief, onder de naam Momac. Het bedrijf wist dit jaar de meeste financiering binnen de Nederlandse internetwereld naar zich toe te trekken. Hoge kosten, met name aan personeel, werden het bedrijf fataal, zegt het zelf. Anderen wijzen als oorzaak naar een kwistig management, maar dit wordt door het bedrijf ten stelligste ontkend. ABN Amro en Residex Venture Capital, die al eerder geld in het bedrijf staken, financierden de doorstart.

Wish-NokNok
Voor een kleine vijf miljoen gulden ging Wish-NokNok over naar Tiscali Nederland, alle activiteiten van het bedrijf werden geïntegreerd binnen Tiscali. Exit Wish-NokNok. Over de provider en met name de overname door Newconomy was veel te doen. Newconomy betaalde een kleine honderd miljoen gulden voor Wish-NokNok en was recent nog verwikkeld in rechtszaken over de betaling van dit bedrag.

Henry Blodget
Maakte gebruik van een exit-regeling bij zijn werkgever, investeringsbank Merrill Lynch, die tienduizend personeelsleden kwijt wil. De analist verwierf faam met zijn voorspelling over een grote koersstijging voor Amazon.com; die voorspelling kwam uit. Sindsdien sloeg hij de plank nogal eens mis, wat vaak luidruchtig gebeurde, dit tot ongenoegen van zijn werkgever. Blodget gaat nu een boek schrijven, vermoedelijk in de Get Rich Quick-serie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond