Deel dit artikel
-

Shake-out

Pharmaplaza.nl

Newconomy kondigde al aan deze deelneming tot nul af te waarderen, en kort daarop werd ook surseance van betaling aangevraagd. Een te grote Europese opzet en te weinig klanten zijn de oorzaken van het mislukken.

Beursgang.nl

Het bedrijfje dat het blad IPO uitgaf, is ter ziele. Het magazine wilde inspelen op de golf van beursgangen die er in 2000 aan zaten te komen. De sfeer op de beurzen sloeg echter om, en IPO was haar speelveld kwijt.

Quios.com

Ondanks zeventien miljoen dollar aan venture capital kwamen de 'real time wireless solutions' niet goed van de grond. De SMS- en unified messagingdiensten van het Belgische bedrijf werden niet winstgevend.

Winstar.com

Deze provider wilde het eens anders doen; niet via het gewone telefoon- of kabelnet, maar via draadloze aansluitingen. Maar in april moesten al 2000 werknemers het veld ruimen, waarna Lucent het bedrijf ook nog neerzette als wanbetaler, wegens een renteschuld van 75 miljoen dollar. Inmiddels is het faillissement uitgesproken.

Beenz.com

Internetters konden op verschillende manieren 'beenz' sparen, waarmee artikelen gekocht konden worden. Na een flinke ontslaggolf zocht het bedijf naar een partij die de zaak wilde overnemen. Dat is niet gelukt. Naar verwachting gaat Beenz in juni uit de lucht.

PageToStart.com

Afgelopen jaar werd nog getracht boze Startpagina-dochters over te halen naar deze portal, maar net als het IDG-initiatief Favoriet.nl moet nu ook PageToStart in het stof bijten: teveel kosten, te weinig opbrengsten, onder andere door een ingestorte advertentiemarkt, zegt directeur Arjan de Raaf.

Futurefriday.com

Begin april stopte deze SMS-dienst al met het versturen van gratis gepersonaliseerd nieuws per SMS, een maand later ziet het bedrijf zich genoodzaakt ook te stoppen met het versturen van betaalde berichten. De KvK heeft het faillissement inmiddels genoteerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond