Deel dit artikel
-

Shake-out!

Boxman.com

Onverwacht, toch gekomen. Ondanks een consortium van 600(!) investeerders lukte het CEO Tony Salter niet om genoeg kapitaal bij elkaar te krijgen om het tot 2002 uit te houden. Boxman hoopte aan het eind van volgend jaar de eerste winst te kunnen noteren, maar het investeerdersklimaat dreef de geldschieters tot andere gedachten.

Sothebys.amazon.com

Vorig jaar, toen veilingen op het hoogtepunt van hun populariteit waren, vond Amazon-chief Jeff Bezos dat het ook tijd werd voor een Amazon-veiling. Wetende dat hij al een flinke achterstand had op bijvoorbeeld eBay, besloot hij in zee te gaan met het antieke Sotheby's. Deze combinatie bleek geen succes. Wegens tegenvallend resultaat hebben de twee een einde gemaakt aan de veiling.

Gamegate.com

Was vorig jaar het knuffeldier van de Nederlandse pers; het was één van de weinige Nederlandse organisaties die internationaal mee kon lopen. Inmiddels is het bedrijf in zwaar weer terecht gekomen: Oer-goeroe en Insight Capital-investeerder Roel Pieper ziet geen enkele aanleiding om de investeringen voort te zetten. Zwakke bedrijfsvoering zou de oorzaak zijn. Een reorganisatie is inmiddels gestart.

Scour.com

Terwijl Napster tot het astronomische aantal van 32 miljoen gebruikers groeit, wordt de contentverspreiding van Scour te duur. Er zijn leuke filmpjes en veel muziek te downloaden, maar de inkomstenstroom beperkt zich tot enkele banners; veel te weinig om de dure technische posten te kunnen financieren. Faillissement is aangevraagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond