Deel dit artikel
-

Shake-out

Askme.com

Vraagbaak Askme.com stopt ermee. Althans, met het beantwoorden van vragen, het bedrijf wil zich nu richten op software voor communicatie binnen bedrijven. In de hoogtijdagen had Askme.com rond de tien miljoen geregistreerde gebruikers, die konden aankloppen met vragen als "Wie was de eerste president van de Verenigde Staten?", of "Hoeveel platen hebben de Beatles gemaakt?"

DMSA

Er werd al meteen gesproken over een doorstart, maar eind oktober diende de branchevereniging voor direct marketeers en verkopers op afstand eerst nog diep in het stof te bijten. Een dalend aantal leden en een zwaar verlies op het jaarlijkse Marketingcongres duwden de DMSA over het randje van de afgrond. De totale schuld bedroeg 570 duizend euro.

@europa magazine

Het "kritische email en faxmagazine over Europa" @europa stopt met haar publicaties. Na dertig edities draait het Ministerie van Buitenlandse Zaken de geldkraan dicht. "Het middel voorziet op dit moment niet meer in een behoefte", is de redenering, bovendien draagt het "niet voldoende bij" aan de kabinetsdoelstelling voor communicatie over Europese samenwerking. Als alternatief wordt nu de berichtenservice van Europaportaal.nl geboden.

NetGate

De Zaanse webbouwer had het voortbestaan al langere tijd aan een zijden draadje hangen, zo bleek uit een aantal e-mails gericht aan de Emerce-redactie. Eind oktober werd het faillissement aangevraagd, 21 medewerkers kregen ontslag. NetGate, opgericht in 1996, maakte werk voor onder meer ZwitserLeven en NS International.

Emtec

De ingezakte ICT-markt deed Emtec Micro Engineering de das om, aldus directeur Van Empel. Driehonderd medewerkers kregen ontslag. Emtec werkte voor ASML, Océ en Philips en had vestigingen in Veldhoven en Eindhoven.

Saronix

Het in Doetinchem gevestigde Saronix diende uitstel van betaling aan te vragen, als gevolg van een teruggang binnen de telecomsector. CNV Bedrijvenbond houdt het Amerikaanse moederbedrijf verantwoordelijk voor het faillissement. De Nederlandse directie, die in een eerder stadium al wilde ingrijpen, werd door het hoofdkantoor aan het lijntje gehouden, aldus de bond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond