Deel dit artikel
-

Shake-out

Keekaboo.com

Wie wenskaarten wilde versturen kon dit doen bij Keekaboo.com. Tot begin februari, want toen werd het bedrijf failliet verklaard. In 2000 was er nog een investering van twee miljoen gulden, ondermeer van Residex. Oprichter Patrick van Zandvoort van Keekaboo hoopt een doorstart te kunnen maken met het bedrijf.

NextBank

Het was voor het eerst dat de Amerikaanse overheid een pure internetbank sloot. NextBank had een kastekort dat niet meer af te dekken viel. De bank richtte zich met name op het uitgeven van creditcards. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) nam de rol van curator op zich. Het had al wel eerder te maken met het opheffen van online filialen van offline banken, maar de sluiting van een pure internetbank was voor de instelling een primeur.

Smart Business

MDE, uitgever van het blad Smart Business en organisator van het Smart Business Evenement (oa Internet in Business), werd begin februari failliet verklaard. Eerder werd het personeelsbestand al teruggebracht van 31 naar dertien medewerkers. De curator meldde dat er gewerkt wordt aan een doorstart. Een teruggelopen advertentiemarkt en terughoudendheid bij beursexposanten werden respectievelijk het blad en de beurs fataal.

SimuWorld

Leverancier van software voor simulaties SimuWorld ging ten onder. Het bedrijf verkeerde sinds begin januari in surséance, dit werd door CEO Renate Litjens aangegrepen om het bedrijf te reorganiseren, maar de poging mislukte. Zeven personeelsleden kregen ontslag. SimuWorld is opgezet met steun van Twinning. Ceo Litjens denkt een doorstart te kunnen maken.

FactoryZOO.com

Incubator FactoryZOO.com, verbonden aan Twinning, wist geen nieuwe financiering aan te trekken en werd begin januari failliet verklaard. Mede-oprichter en aandeelhouder Cor Boonstra junior zegt een investering van 400 duizend gulden kwijt te zijn.

Global Crossing

De Amerikaanse datatransporteur Global Crossing heeft voor 22,4 miljard dollar aan financiële verplichtingen uitstaan. Dat was niet langer te bolwerken, een surséance volgde begin februari. Hoge investeringen in netwerken zorgden voor de hoge schuldenlast. In ruil voor 750 miljoen dollar krijgen KPN-partner Hutchison Whampoa uit Hongkong en Singapore Technologies Telemedia nu een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond